Om kämpen

Säsongens första nummer av Bandyportföljen har nu ramlat ner i även min brevlåda. Till detta nummer har jag skrivit ett reportage om Ann Elefalk.

Namnet Ann Elefalk kanske inte säger folk utanför bandysfären så mycket. Men det borde det. Utan Ann i livet (hon gick bort 1994) försökte jag teckna ett hyfsat tydligt porträtt av henne och det hon gjort för svensk bandy. Det jag fick fram visade en person som visste vad hon ville och inte tänkte ge sig förrän det var genomfört.

Alla de jag intervjuat om Ann sken upp när de tänkte tillbaka på henne. Även om några intervjuer gjordes per telefon hördes det nästan hur de jag pratade med lät lite stoltare och gladare när de berättade om vad Ann betytt.

Något av det roligaste med att vara journalist är att träffa folk som brinner för något. Engagemang smittar och denna gång var inget undantag.

Jag ska erkänna att jag tillhörde en av dem som inte kände till så mycket om Ann Elefalk när jag började arbetet med reportaget. Men jag är oerhört glad att jag fick skriva detta reportage och jag hoppas att ni som läser det kommer att uppskatta historien om kämpen Ann Elefalk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s